Vägen till FC Rosengård!

Höstserierna är nästan slut och du lyfter blicken mot framtiden. Du ser framför dig inomhusturneringar, träningsmatcher, futsal men också försäsongen 2021. Tankarna kan gå tillbaka till minnen från vunna seriematcher och cuper, hur roligt man hade och hur mycket man älskar fotboll. Kanske föds nya drömmar hos dig? Kanske har dina målsättningar med fotboll blivit tydligare och viktigare? 
Vi i FC Rosengård värvar inte aktivt spelare till våra ungdomslag. Ändå förstärks våra lag varje år med nya spelare som ansluter till vår förening. Hur går det till? Vad kan spelare göra för att bli en del av FC Rosengård och följa sina drömmar?
Vi tror på varje spelare i vår verksamhet. Vi är stolta över hur hårt de jobbar och hur mycket kraft och tid de investerar i sin fotboll. För oss är det motivationen och kärleken till fotboll som våra spelare visar som väcker stoltheten. Det kräver mycket motivation till att träna hårdare än andra och tävla på en hög nivå. Motivation är enligt oss det absolut viktigaste en spelare har med sig. Motivation gör att man kan hantera en krävande vardag med skola, pendling och fotboll över lång tid. Dock kan vi inte bedöma hur motiverad en spelare är när de söker sig till oss. Därför kan vi inte veta om en spelare är redo för att bli en del av FC Rosengård, vi måste lära känna personen först.
Så hur gick det till när Alice Santén valde att bli en spelare i FC Rosengård?
Tanken att testa en ny miljö föddes när Alice såg ett inlägg om vår U19-verksamhet i sociala medier. Även om det kändes lockande så tyckte Alice att det var ett stort kliv och var därför osäker.
Jag hade definitivt mycket respekt från början. Jag tänkte bara på att FC Rosengård har så himla bra spelare, berättar Alice.
Alice kände en del av spelarna från skolan och idéen att utmana sig själv tog form och motivationen började växa. Det hjälpte att pappan var stöttande.
Jag minns tydligt att pappa tyckte jag skulle våga, att man behöver våga testa och utmana sig själv.
Alice tog kontakt med tränaren för laget och kom till ett antal träningar för att lära känna klubben och bilda sig en uppfattning.
Det var viktigt för mig, även om jag visste att jag behövde utvecklas för att ta plats så fick jag en positiv bild av verksamheten. Den är mycket mer mänsklig än vad jag trodde från början.
När båda parter hade lärt känna varandra blev det klart, Alice skulle bli en spelare i FC Rosengård. Idag är Alice för första gången uttagen till en landslagssamling för hennes åldersgrupp. Vi i FC Rosengård är stolta över hennes utveckling och vet att det är den inre drivkraften och motivationen som gör att Alice har tagit sig så långt.
Vill du lära känna FC Rosengård och veta mer om våra gästträningar? Fyll i dina kontaktuppgifter och en kort beskrivning av dig. För tjejer 12 – 16 år.
 
[caldera_form id=”CF5f8da074cc22d”]