banner_1

Är du med i matchen?

30'e augusti spelas det Malmöderby på Swedbank Stadion.

Onsdagen den 30’e augusti möts LB07 och FC Rosengård i ett historiskt Malmöderby på Swedbank Stadion. Derbyfesten arrangeras av LB07 och FC Rosengård i samarbete med Malmö FF och Malmö stad. I samband med matchen bjuder vi in till ett seminarium där vi tillsammans med beslutsfattare inom både politik och näringsliv diskuterar vad vi kan göra för att utveckla damfotbollen och ge unga flickor förebilder. Vad kan vi göra för att de ska kunna förverkliga sina drömmar på och utanför plan? Och vad kan media, politiker, ideella krafter och näringsliv bidra med?

Idag har vi 179 000 aktiva utövare. Fotbollen är den största av alla sporter för flickor i Sverige och vi är näst störst på damfotboll i Europa. Vi har framgångsrika landslag och klubblag som är goda förebilder.

Med detta seminarium som startpunkt, vill vi börja arbeta brett för att med damfotbollen som motor skapa en rörelse för både jämlikhet och inkludering. Att använda den för att skapa förebilder för flickors möjligheter att ta plats på lika villkor. För att forma nätverk, laganda och kvinnliga ledare.

Panelen under seminariet kommer bland annat att bestå av Annie Lööf, partiledare (C), Katrin Stjernfeldt Jammeh, KSO Malmö Stad (S) och David Polfeldt, VD Massive Entertainment. Moderator är Heidi Avellan, Politisk chefredaktör och chef för ledarredaktionen på Sydsvenskan. Ett seminarium du helt enkelt inte vill missa!

Det är dags för alla att vara #medimatchen.

< Köp din matchbiljett här >

Om du vill komma med en större grupp (t.ex. ett lag) på matchen, maila till [email protected] för information.

< Inbjudan seminarium >

< Inbjudan sponsorer >

< Inbjudan föreningar >