FCR vände och vann

Inför matchen så skrevs det lite om att Assyriska har möjlighet att plocka poäng av vilket lag som helst i serien i sina bästa stunder och det var precis vad som höll på att hända i gårdagens match.
Gästerna inledde med 2 snabba mål inom loppet av femton minuter och det dröjde till den 51 minuten innan FC Rosengård och Will Magnusson reducerade till 1-2. I den 81 minuten kvitterar Rosengård genom Zia Sakirovski och i matchens sista ordinarie minut så vänder FCR matchen genom ett frisparksmål av Dardan Burrniku.
I och med segern så klättrar FC Rosengård upp i delad serieledning tillsammans med Ängelholm dock så har man spelat en match mer än Qviding som spelar på söndag.
Nu när halva serien har blivit spelad så har FC Rosengårds tränare Mladen Blagojevic grottat ner sig i lite statistik som är väl värd att fundera över när man sitter och smälter midsommarmaten.
”Så här långt har vi vunnit nio av tretton matcher 2019. Det innebär att vi vunnit 70% av våra matcher hittills. Senast FC Rosengård hade bättre statistik var 2007 då man hette Malmö Anadolu BI samt vann div 2 i överlägsen stil med lirare som Niclas Öberg, Murat Kucukvardar och Baskim Sopi.
En annan siffra som också står sig lika högt är antalet mål vi gjort, dryga 2,5 mål per match är tillsammans med 2016 års säsong det bästa vi gjort sedan just den nämnda och klassiska säsongen 2007.