Femte vinsten i rad

Det var kvavt och 26 grader i luften vid avspark på Hyllie IP. Motståndarna hade bollövertag i matchens första minuter, innan vi kom upp något i tempo och en del halvfarliga chanser som deras duktiga målvakt kunde avvärja. Lite slarv från vår sida generellt men i det stora hela hade vi det mesta av spelet i första halvlek, som dock slutade 0-0.
I andra gick vi upp på tårna direkt, och efter 25 sekunder (!) tryckte Natalia in ett ledningsmål efter fint passningsspel. Fortsatt varmt, och bägge lagen höll kanske inte något toppentempo, men det var en välspelad match utan fult spel, vilket gjorde att alla var taggade på ytterligare ett mål. Både Glorija och Natalia kom väl runt på sina kanter och kom till många inlägg eller hörnor till vår fördel. Även Hyllie hade bra spel i perioder men vår starka backlinje släppte dem aldrig hela vägen fram, vilket gjorde det svårt för dem att komma till konkreta avslut på mål. I minut 76 kom Nikki in igen och lyckades direkt placera bollen upp mot Hajje och Natti som resulterade i ett avslut från Hajje – 2-0 var ett faktum. Jag upplevde att bägge lagen verkligen körde på till minut 94 utan att ge upp, vilket alla ska ha en eloge för i den gassande solen. Bra instruktioner från tränare och en startelva som i princip fått spela nästan hela säsongen ihop gav resultat idag utan att vi var i vårt esse. Ett extra plus till Emma som höll toppnivå matchen igenom trots hård uppvaktning. Fem raka vinster på rad, och vi hoppas på ytterligare en innan uppehållet – ses i Lund nästa helg!
Ett sista beröm till Ellen som gjorde sin sista match idag på länge – hela laget önskar dig varmt lycka till i lumpen – mäktigt och vi ser fram emot att få välkomna dig tillbaks nästa år!
Tack till Hyllie och domaren samt publiken för en fin fotbollsdag.
Kuriosa: I skytteligans topp fyra är tre spelare från FCR: Hajje, Natti, Emma – grymt!