Press

Mediainformation FC Rosengård 2020

Välkomna till årets säsong tillsammans med FC Rosengård!
Alla frågor som rör skrivande press, fotografering, radio eller TV ställs till vår klubbchef Jenny Damgaard. Det är även till henne ni hör av er för att boka intervjuer med spelare eller tränare. Nyheter som rör laget eller klubben kan ni läsa här på hemsidan alternativt via pressmeddelanden.

På grund av rådande omständigheter har vi utökade restriktioner runt ackrediteringar mm. Läs därför noggrant igenom nedan.

Klubbnamn
Vårt klubbnamn är FC Rosengård, och det är det namn som bör användas.

Hemmaarena
Malmö IP är FC Rosengårds hemmaarena för spel i OBOS Damallsvenskan.
Rosengårds IP är FC Rosengårds hemmaarena för spel FC Rosengård 1917 i division 2 herrar och damer.

Ackrediteringar
Alla journalister och fotografer ska ackreditera sig till hemmamatcherna. Ackrediteringsförfrågningar gällande matcher på både Malmö IP och Rosengårds IP skickas till [email protected]

Corona-/Covid 19-restriktioner

Ackrediteringar:

Media kan tillåtas att närvara vid våra hemmamatcher, men med tydliga begränsningar om var media får befinna och röra sig. FC Rosengård kommer även att vara restriktiva runt vem som erhåller ackreditering. Rekommendationen vi har fått från EFD är max två skrivande reportrar samt en fotograf från samma bolag medges ackreditering.

Personer som enligt myndigheternas riktlinjer ingår i riskgrupper bör ej vara närvarande på arenan.

Allmänna riktlinjer för media gällande Corona/Covid-19 från EFD:

– Minsta tecken på symtom – stanna hemma!
– Endast ett begränsas antal journalister medges ackreditering.

– Alla måste ackreditera sig senast dagen innan match.

– Ackrediterad media sätts upp på en närvarolista. Står man inte med på närvarolistan kommer man inte att släppas in på Malmö IP.

– I samband med ankomst till arenan ska ett självskattningsformulär lämnas in. Detta får ni utskickat i samband med att er ackreditering till matchen godkänns.

– Ingen servering av mat och dryck kommer att finnas.
– Ankomsttid för media är begränsad till 15-45 minuter innan matchstart.
– Pressrummet kommer vara öppet 45 minuter innan matchens start tills 45 minuter efter matchens slut. Endast press som nödvändigtvis måste använda pressrummet kommer ha tillgång till rummet. All media som kan genomföra sitt arbete på pressläktaren är hänvisad att vara där från det de anländer tills de lämnar arenan.

– Det kommer även att finnas restriktioner angående placeringen för journalisterna och fotograferna, allt för att säkerställa att distanseringen följer myndigheternas rekommendationer. Vi kommer att sätta upp lappar på stolarna på pressläktaren som visar vilka stolar som får användas.

– Toaletter finns på arenaområdet.

– Efter matchen arrangeras ingen presskonferens utan enskilda intervjuer med spelare och ledare bokas via klubbens pressvärd som kommer att befinna sig på pressläktaren. Dessa genomförs sedan med spelare och ledare placerade på fotbollsplanen och media på andra sidan av läktarstaketet.

Samtliga bilder på fcrosengard.se är skyddade enligt upphovsrättslagen.
Vad gäller bilder från våra hemmamatcher samarbetar vi med Urszula Striner.

Internet
Vi har trådlöst internet i så väl i pressrummet som på pressläktaren. Inloggningar till detta kommer att ligga i pressrummet matchdag.

Logotyp
FC Rosengårds logotyp finns att ladda ner i png-format eller eps-format.

Jenny Damgaard, TF Klubbchef FC Rosengård
Mobil: +46 (0) 709 – 76 00 62 | E-post: [email protected]