Förlust på hemmaplan i toppmötet

Vi inledde matchen bra och taggat, hade en del avslut ganska tidigt och även ett korrekt mål felaktigt bortdömt för offside, men inte helt enkelt för domaren att se utan linjemän. Vi körde ett nytt spelsystem och hade en del nygamla spelare i laget så det var viktigt för alla att vara fokuserade i denna match.
Matchen var väldigt jämn, vi tappar en del andrabollar och har ibland fel adress på enkla passningar, men i övrigt spelade vi bra i första halvlek. Deras första mål kommer på samma sätt som det andra – vi missar lite i kommunikationen och de får boll utanför straffområdet och slår välplacerat in den. Dock gör Hajje ett fantastiskt mål på långdistans däremellan, så de får inget större övertag genom sina mål.
Vi kämpar på och har rätt bra spelövertag i perioder då vi hittar fina passningar fram mot anfallarna, som blir svåra för deras backlinje som är långsammare än oss, men har inte riktigt flyt i avsluten. De gör 3-1 men Hajje svarar med ett skott in i krysset, 3-2 står sig ett tag tills de gör 4-2 och där tappar vi musten lite.
Summan av matchen är egentligen att vi har nästan tio ordinarie spelare borta och att det då blir svårt att prestera på topp, samt att de får utdelning på i princip alla sina avslut på mål – vi bjuder på enkla misstag och då vinner man inte de här matcherna. Plus i kanten dock för bra snack, kämpaglöd, laganda och Hajjes fina mål. I nästa match är många tillbaks från semestrar och med ordinarie lag kan inte många slå oss – vi blickar framåt och ser till att vinna nästa match helt enkelt i sann Rosengårdsanda.
Tack till domaren, storpubliken och Vellinge IF för en välspelad match.