Hattrick by FC Rosengård

Hattrick by FC Rosengård är ett projekt som erbjuder utbildning och inspiration för tjejer i 17 olika fotbollsföreningar i Skåne.

Projektet består av tre delar. Den första delen är en fotbolls-clinic som leds av FC Rosengårds elittränare och damlagsspelare. Den andra delen är ett kunskapspaket – tidigare år har temat inkluderat träning kopplat till menstruation och nutrition, samt återvinnande idrott och 2020/2021 kommer kunskapsdelen vara inriktad mot inkluderande idrott och ske i samarbete med WorldPride i Malmö. Den tredje delen kommer att bestå av Pride Cup som arrangeras i samband med WorldPride i augusti 2021. Deltar gör de 17 föreningar som är en del av Hattrick by FC Rosengård och hela projektet kommer att avslutas med att alla gemensamt går i Prideparaden genom Malmö.

2020/2021 har projektet två primära målgrupper – den första är tjejer 10-12 år och den andra tjejer 13-15 år. Den yngre gruppen kommer att få besök på sin hemmaplan för att genomföra fotbolls-clinic och kunskapsdel. Den äldre gruppen kommer istället att besöka Malmö IP för dessa moment. Projektet avslutas gemensamt för båda grupperna med Pride Cup och paraden i WorldPride.

Som ambassadör för Pride Cup och Hattrick by FC Rosengård presenterar FC Rosengård stolt Lotta Schelin. Hon kommer att bidra såväl kunskapsmässigt som ekonomiskt genom Svenska Fotbollsförbundets satsning ”Alla är olika, olika är bra.” Lotta kommer att vara på plats i Malmö både i samband med årets kickoff för Hattrick by FC Rosengård, den 6 september, och under Pride Cup nästa sommar.

– När jag fick ett belopp från Svenska Fotbollsförbundets satsning ”Alla är olika, olika är bra” att fördela i mitt namn, visste jag direkt att en del skulle gå till FC Rosengård. Jag är imponerad över engagemanget och alla de viktiga projekt klubben är involverad i. Jag är övertygad om att även Hattrick by FC Rosengård och Pride Cup kommer göra skillnad för många unga och kommer att bli hur bra som helst. Jag är jätteglad över att få vara en del av den satsningen genom mitt ambassadörskap, säger Lotta.

Hattrick by FC Rosengård arrangeras i år för tredje året i rad. Grundfinansieringen kommer från Sparbanksstiftelsen Skåne, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta samt Sparbanksstiftelsen Finn, och arrangeras i samarbete med Swedbank, Sparbanken Skåne och MKB Fastigheter.

För mer information, kontakta [email protected]