Matchrapport | FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC | 1-1

Äntligen premiär i Damallsvenskan, som för vår del innebar Kopparbergs/Göteborg FC på Malmö IP.
Vi inledde matchen med mycket boll och många chanser, men lyckades inte göra mål. Efterhand kom KGFC in mer i matchen, men blev inte riktigt farliga i avsluten. I 61’a minuten tilldöms vi straff och Anja lägger bollen på straffpunkten, men tyvärr drar hon bollen över ribban.
Femton minuter senare får Christen Press den chans hon behöver och tar den, 0-1 till Göteborg. Då ökar vi takten för att försöka kvittera. Fiona slår ett inlägg, som deras back nickar och i en hög båge går den över målvakten och in i mål. 1-1 blir slutresultatet, som vi inte känner oss riktigt nöjda med. Nu är premiären avklarad och på lördag drar vi till Kalmar för att möta de allsvenska nykomlingarna.

Mål:
76′ 0-1. Christine Press
89′ 1-1. Självmål
Byte:
46’ Byte KGFC. Rebecka Blomqvist ut, Julia Roddar in
59′ Byte FCR. Wieder in, Boye ut
82′ Byte KGFC. Johnsson Haahr in, Engman ut
83′ Byte FCR. Utland in, Folkesson ut
Varningar:
21′ Gult kort FCR, Björn.