Matchrapport | FC Rosengård – Växjö DFF | 1-1

Så var det dags för sista matchen innan serien vänder. Vi tog emot nykomlingarna Växjö på Malmö IP.
Innan matchen avtackades Ali Riley och Olivia Elofsson. Ali lämnar för Chelsea efter denna matchen. Olivia åker till USA för att studera och kommer att spela fotboll på college. Båda mottog blommor, matchtröjor signerade av alla i laget och publikens applåder. Vi önskar er båda lycka till framöver!
Matchen börjar med stort bollinnehav för FCR, men vi kommer inte riktigt fram till dom vassa lägena. Hetaste möjligheten står Seger för efter en djupledspassning som blir lite för lång, Växjös målvakt Moa Edrud kommer ut, når bollen och vi går till vila med 0-0.
Efter drygt 20 minuter i andra halvlek kommer första målet. Anna Anvegård tar ner en hög boll på bröstet och klipper till på volley. Stolpe in och 0-1 till gästerna efter ett vackert mål. Vi får sedan möjlighet att kvittera, när Iva tar en frispark en bit utanför straffområdet, får till en klockren träff och bollen sitter i krysset. Vi pressar på bra på slutet, men får tyvärr inte utdelning och får nöja oss med oavgjort.
Nu går laget på välbehövlig semester och vi drar igång igen om en månad. Då möter vi Växjö igen fast på bortaplan, matchen spelas söndag 5/8 på Myresjöhus Arena.

Mål:
68′ Mål 0-1, Anna Anvegård.
67’ Mål 1-1, Iva Landeka
Byte:
67′ Byte FCR. Mittag ut, Utland in.
76′ Byte FCR. Folkesson in, Brown ut.
80′ Byte Växjö. Hjertberg in, Kivumbi ut.
92′ Byte Växjö. Jonasson in, Ståhl ut.