Matchrapport: IFK Hässleholm – FC Rosengård 0-5

Kombinationen av sval luft och ett fräscht Österås IP med en härligt jämn gräsmatta gjorde att förutsättningarna var perfekta för fin fotboll när FC Rosengård under tisdagen gästade IFK Hässleholm i DM.
FC Rosengård tog till vara på den fina gräsmattan och spelade en mycket fin fotboll under hela matchen. Redan efter fyra minuter gjorde FCR det första målet för kvällen. Försvararen Linus Fridolf tog sig fram fint på vänsterkanten och hittade till slut in till anfallaren Isak Redzic som enkelt kunde skjuta in 0-1.
0-2 kom några minuter före paus när Isak Redzic återigen var inblandad i situationen. Redzic fick en passning till höger och släppte fint bollen i djupled till anfallskollegan Ismael Hussein som säkert placerade bollen vid den bortre stolpen, otagbart för Hässleholmmålvakten.
FCR gick till halvtidsvila med en 0-2 ledning och även om hemmalaget IFK Hässleholm hade några enstaka chanser i den första halvleken var det ändå FC Rosengård som hade övertaget. Men trots en bekväm ledning slutade man inte där. Istället behöll man koncentrationen och växlade istället upp och i andra halvlek kom man ut och fullkomligt körde över motståndarna. Fyra minuter in i den andra halvleken hade FCR redan gjort ytterligare två mål. Zia Sakirovski kunde efter en målvaktsretur skjuta in 0-3, och två minuter senare kom även 0-4 efter ett självmål av en Hässleholmförsvarare.
FCR fortsatte att spela sitt spel matchen igenom och i den 80:e minuten kom även 0-5, den här gången av Linus Fridolf. Bollen hamnade efter en hörna framför fötterna på försvararen som distinkt sköt bollen upp i nätmaskorna. Därefter fortsatte FCR att spela en kreativ och vägvinnande fotboll och man skapade ett par chanser till, men 0-5 fick räcka den här gången. En mycket väl genomförd match där samtliga spelare i truppen fick speltid vilket givetvis var glädjande. En riktig laginsats!
Ismael Hussein, anfallare:
– Det känns bra med tre poäng. Vi spelade bra tyckte jag och gjorde ett bra jobb tillsammans så som tränaren ville att vi skulle göra. Jag tycker att det gick bra och sen fick vi med oss 5-0 också så det är skönt.
Nu är vi vidare till kvartsfinal. Vad tror du om våra chanser att gå hela vägen?
– Det är inget snack om saken. Vi vinner hela turneringen.

Mål:
4’ 0-1 FCR – Isak Redzic
39’ 0-2 FCR – Ismael Hussein
47’ 0-3 FCR – Zia Sakirovski
49’ 0-4 FCR – Självmål
80’ 0-5 FCR – Linus Fridolf
Byten:
FC Rosengård:
55’ Ali Jasim UT – Dardan Burrniku IN
62’ Giovanni Gloria UT – Philip Cascalheira IN
62’ Isak Redzic UT – Granit Sherifi IN
67’ Ahmed-Chadi Hadrous UT – Kofi Yeboah Addae IN
67’ Zia Sakirovski UT – Baris Hümmet IN
Varningar:
IFK Hässleholm:

52’ Filip Ranmo
33’ Ali Jasim
89’ Philip Cascalheira