Matchrapport: Kvarnby IK – FC Rosengård 2-0

På förhand var det toppen mot botten förenat i ett Malmöderby. Men ett hårt kämpande Kvarnby IK och en sliten konstgräsmatta på Bäckagårds IP gjorde det svårspelat för FC Rosengård som tyvärr inte kunde komma upp i tillräcklig nivå.
FCR inledde dock matchen relativt okej och skapade någon enstaka chans under denna period, dock utan att få in bollen. Hemmalaget skapade även de ett par chanser, men Blerim Gudjufi i FCR-målet stod emot bra i den första halvleken och resultatet 0-0 stod sig in i paus.
Efter paus var spelet fortsatt jämnt där båda lagen hade intentioner i anfallsspelet. Men i den 60:e minuten fick hemmalaget en hörna. Efter en något tilltrasslad situation fick Kvarnby in bollen från en misstänkt offsideposition. Ett tveksamt mål och FC Rosengårds försvarare påkallade domarens uppmärksamhet men fick inget gehör.
Tio minuter senare kom ytterligare ett tveksamt mål när Kvarnby gjorde 2-0, den gången också från en misstänkt offsideposition. Målet blev dock godkänt och FCR fick trycka på framåt för en reducering. Men hemmalaget stod upp bra och FCR lyckades inte få in bollen vilket betydde att Kvarnby IK tog tre viktiga poäng i bottenstriden. För FCR:s del innebar förlusten att man tappar lite mark men trots det är med i toppen av tabellen.

Mål:
60’ 1-0 KIK – Emil Grimbe
70’ 2-0 KIK – Francis Mensah
Byten:
Kvarnby IK:
83’ Terry Adadevoh Svensson UT – Edrisa Jallow IN
83’ Oskar Zubac UT – Abbas Abbas IN
FC Rosengård:
62’ Saber Azizi UT – Silvin Jakupi IN
75’ Kofi Yeboah Addae UT – Ahmed-Chadi Hadrous IN
Varningar:
Kvarnby IK:
87’ Sebastian Lundin
35’ Baris Hümmet
37’ Philip Cascalheira
70’ Saber Azizi
70’ Ali Jasim
90+4’ Silvin Jakupi
90+5’ Zia Sakirovski