Matchrapport: Sävedalens IF-FC Rosengård 1-1

Det var en sådan dag där bollen vägrade gå in. FC Rosengård skapade massvis med heta målchanser och skulle ha gjort ett par mål till, men en eloge till Sävedalens målvakt som stundtals storspelade i målet.
Det var annars en svårspelad plan på Vallhamra IP i Göteborg. Planen var gropig och ojämn vilket påverkade spelarna en aning. FCR inledde matchen lite trevande och hade svårt att etablera spel. Sävedalen var det något bättre laget till en början och kom också fram till ett par halvchanser.
Efter en stund började FC Rosengård komma in i matchen och tog allt fler initiativ i offensiv väg. Man skapade ett flertal högkvalitativa målchanser, bland annat en hyperfarlig nickskarv av Linus Olsson på inlägg från Ali Jasim, men Sävedalens målvakt stod för en fin reflexräddning.
Halvleken slutade mållös och under halvtidsvilan tvingades FC Rosengård göra sitt andra byte när Isak Redzic fick utgå på grund av skadekänning. Sedan tidigare hade även Kofi Yeboah Addae tvingats byta på grund av skada.
Ett par minuter in i den andra halvleken spräckte FC Rosengård äntligen målnollan. Inbytte Dardan Burrniku slog en hård frispark som Sävedalens målvakt släppte en retur på och fram stormade försvararen Hannes Cederholm och tryckte in 0-1.
Men glädjen varade inte länge då kvitteringen kom bara tre minuter senare. Hemmalaget fick en frispark strax utanför offensivt straffområde, överraskade ett halvt sovande FCR-försvar genom att slå frisparken snabbt och efter ett inspel från kanten hamnade bollen framför Jonatan Viker som kunde trycka dit 1-1 bakom Ronald Lubwama i FCR-målet, Lubwama som stundtals var lysande under matchen.
Sävedalen, som jagade viktiga poäng i jakten på en kvalplats till Division 1, började att chansspela i större utsträckning och slå längre bollar framåt. Detta öppnade upp spelet ordentligt och FCR fick flera omställningsmöjligheter till följd av det. Bland annat hade Linus Olsson ett farligt skott strax utanför stolpen.
Men trots de många målchanserna blev det inga fler mål och matchen slutade 1-1.
Nu väntar den sista matchen för säsongen hemma mot Prespa Birlik, söndagen den 21:a oktober på Rosengårds IP. Varmt välkomna då!

Mål:
54’ 0-1 FCR – Hannes Cederholm
57’ 1-1 SIF – Jonatan Viker
Byten:
35’ Kofi Yeboah Addae UT – Rezen Tawfeeq IN
46’ Isak Redzic UT – Dardan Burrniku IN
68’ Giovanni Gloria UT – Zakaria Sawo IN
85’ Baris Hümmet UT – Almir Malicevic IN