Propagandafotboll av regerande svenska mästarna

Till slut blev det 6-0, ett resultat som målmässigt var i underkant.
Rosengård radade upp målchanser och redan i första minuten kunde Sofie Svava gjort mål, men det kom att dröja till 8:e minuten innan Anna Anvegård bombade in 1-0 i nättaket. Gästande Örebro hade svårt att få fast bollen och ett taggat Rosengård fortsatte att vinna bollen högt och kom rättvända in bakom Örebros backlinje och pappskallarna på läktaren väntade bara på nästa mål.
Efter en hörnvariant fick Sofie Svava läge med sin vänsterfot och med ett distinkt skott, stolpe in, och 2-0 var ett faktum efter att matchuret pekade på 15 minuter. Rosengård fick en frispark strax utanför gästernas straffområde och Nathalie Björn skruvade den över muren och målvakten var tvungen att släppa en retur som Anna Anvegård höll sig framme på och enkelt gjorde 3-0 och då hade det gått 19 minuter. Redan två minuter senare var det tid igen då Mimmi Larsson enkelt gjorde 4-0 och då hade matchen endast varit igång i 23 minuter.
Halvtidsresultatet stannade vid 4-0, men då hade Nathalie Björn och Sanne Troelsgaard hunnit att bränna två solklara målchanser, så gästande Örebro var nog glada att komma till halvtidsvila för att få ordning på sitt försvarsspel.
I andra halvlek fortsatte Rosengård att spela en fantastisk fotboll med högt bolltempo, men matchen blev lite jämnare och gästerna tilläts att komma upp i några anfall, så att även Zecira Musovic i målet fick lite att göra, utan att målnollan var riktigt hotad.
I den 70:e minuten blev Mimmi Larsson fälld i straffområdet och domare Sara Persson pekade på straffpunkten. Jelena Cankovic slog enkelt in 5-0, men hemmalaget nöjde sig inte med detta, utan Hanna Bennison fastställde slutresultatet 6-0 med ett hårt skott som Örebromålvakten var på men inte lyckades hålla.
Rosengård gör en jättebra match och rakt igenom en laginsats som bådar gott inför kommande matcher. Redan på torsdag behöver man plocka fram samma spelglädje då man möter serieledande Kopparberg Göteborg på Valhalla i Göteborg. Ett hemmalag som efter sex spelade omgångar är det enda obesegrade laget i serien.
Det kommer att bli en jämn tillställning mellan seriens två bästa lag. Två lag som har fantastiska spelare på varje position och alla som har möjlighet att följa matchen, gör det om ni kan, för jag lovar att det kommer att bli fotbollspropaganda.