Trenden är bruten

FC Rosengård bröt förlusttrenden i söndagens match mot Hässleholms IF efter att man spelat 1-1. Men såg mörkt ut när gästerna tog ledningen med 1-0 i den 27 minuten och även om FC Rosengård spelade betydligt bättre i den här matchen än i vissa av de föregående så var det ett återigen ett billigt mål som slank in. Under den första halvlekens sista femton minuter och i början av den andra halvleken så skruvade FC Rosengård upp tempot och framförallt efter pausen så såg det riktigt bra ut. Och utdelningen kom när man gjorde 1-1 efter cirka en kvart spelad av den andra halvleken, efter målet så fortsatte man att jaga på för ett ledningsmål men tyvärr så ville bollen inte in fast å andra sidan så hade Hässleholm ett par vassa kontringsläge där de kunde avgjort matchen. Med tanke på hur spelet såg ut så kanske man skulle fått med sig de tre poängen men å andra sidan så hade HIF ett par vassa kontringsläge i slutet av matchen där de kunde avgjort så delad pott var kanske det mest rättvisa resultatet. Inför matchen så kunde man förvänta sig en tuff fysisk match och det blev det också men domaren visade lite fingertoppskänsla och lät det mesta passera då det både gavs och togs åt båda hållen så det delades bara ut ett gult kort under matchen.
Poängen mot HIF var ett steg i rätt riktning, både poängmässigt men framförallt spelmässigt och det bådar gott inför de matcher som är kvar. Nu närmast väntar ett Malmöderby mot IFK Malmö och det hade varit tungt att komma till match med ytterligare en förlust i bagaget. Istället så kommer man till avspark med en massa positiv energi och jävlaranamma för ett derby är trots allt ett derby.
Matchen mot IFK Malmö kommer att spelas måndagen den 14/9 kl 19:00 på Rosengårds IP och det kommer att vara fri entré.