Den stora publiken som kom till Malmö IP för att se FC Rosengård säkra att Prinsessan Victorias Pokal kom tillbaka till Malmö, fick se en tuff och jämn match. Gästerna Vittsjö hade en Champions League-plats att spela om och man visade från första minuten att man tänkte göra det svårt för hemmalaget att redan på söndagen säkra hem SM-guldet.
FCR tog som vanligt hand om kommandot från start och tryckte tillbaka Vittsjö och publiken satt och väntade på ett mål. Detta kom i mitten av första halvlek, då Anna Anvegård fick ett drömläge och med ett distinkt volleyskott tryckte in 1-0 för Rosengård och de 3 200 personerna på läktarna började hoppas att det skulle bli en säker seger.
Men Vittsjö kämpade till sig en hörna, som nickades i mål av fd LB07-spelaren Alexandra Bennediktsson och halvtidsresultatet var 1-1.
Rosengård ökade tempot direkt efter paus och skapade några farliga lägen, där Sanne Troelsgaard hade ett drömläge att avgöra matchen, men fri med målvakten sköt hon över och spänningen fortsatte. Däremot visste alla att 1-1 räckte för FCR och Vittsjö orkade inte skapa några farliga lägen,  så oavgjort stod sig tiden ut och man kunde plocka fram guldhattarna.
Det blev ett fantastiskt segerfirande och det kändes säkert som en lättnad för sportchefen Sjögran som efter tre års ökenvandring utan något SM-guld, äntligen kunde konstatera är sommarens värvningar av Anna Anvegård, Jelena Cankovic och Sofie Svava blev avgörande faktorer för att SMbucklan 2019 hamnar där den hör hemma, nämligen på Malmö IP
Det återstår en match av årets OBOS Damallsvenskan, som spelas på lördag borta mot Kristianstad, men redan nu kan vi konstatera att serietabellen ser ut som följer:
21 matcher: 13 vinster, 7 oavgjorda och 1 förlust….detta ger inför sista omgången 46 poäng. Årets enda förlust är mot LB07 på bortaplan.
Eftersom Kopparbergs/Göteborgs FC kommer att sluta på andra plats, så kan man med facit i hand konstatera att de båda mötena kommer att bli avgörande för vem som skulle ta hem guldet.
När lagen möttes  på Malmö IP tidigt i våras så ledde FCR med 2-0 och såg ut att gå mot en klar seger. Gästerna kom däremot tillbaka och reducerade till 2-2 och i andra halvlek tilldömdes de en straff som vår målvakt Zecira Musovic gjorde en fantastisk räddning på och det blev delad poäng.
I bortamatchen i Göteborg var det en jämn tillställning som FCR avgjorde i sista 20 minuterna genom två snabba mål och kunde åka till Malmö med en klar serieledning.
Som alltid i fotboll så är det små marginaler, men en serietabell ljuger aldrig utan efter 22 omgångar så är det alltid bästa laget som vinner.
Då kan vi konstatera att bästa laget i OBOS Damallsvenskan 2019 heter FC Rosengård