Dam B klara seriesegrare – division 1 nästa

När det återstår tre matcher i serien kan det redan nu konstateras att FC Rosengård är sammanlagd etta efter åtta raka vinster i serien.

I mitten av sommaren bildades laget via en fusion av klubbens damlag – laget som bildades på Rosengårds IP i mitten av 2000-talet – och klubbens F19-lag. Orsaken till sammanslagningen var flera – man vill stärka upp det gamla laget som avancerat till division 2, men också stärka de talanger i F19 som hade ett långt kliv upp till seniorspel och damallsvenskan. Resultatet blev kraftfullt och framgångsrikt.

Matchtrupperna har bestått av en blandning av spelare från bägge lag. Målvaktspositionen har varvats mellan Hannah Lindblad och Sandra Hellström som bägge tidigare spelade i det gamla damlaget. Parallellt har laget också spelat i F19 Svenska Spel, där man vunnit alla matcher utom en, samt träningsmatcher mot lag från olika divisioner. Laget gick även obesegrade genom DM-gruppspelet innan det stängdes ner.

Huvudtränarna Renée Slegers, Elena Sadiku och assisterande Stefan Johansson har ingjutit starkt självförtroende i den nya truppen (som totalt bestått av 35 spelare) och snabbt hittat en taktik där vi ägt boll och pressat högt – allt med stor spelglädje och laganda. Laget har tränat både på Rosengårds IP (naturgräs) samt Malmö IP (konstgräs.)

Vi ser mycket fram emot att etablera oss i Div 1 Södra Götaland med det nya laget.

Stort tack till all engagerad publik som följt oss och peppat oss såväl hemma som borta, utanför och innanför staket. Tack till Emra Spahiu och Henrik Danielsson, tränare som lämnade pga tidsbrist men som varit med och skapat mycket fina grundförutsättningar, Jonathan Barthling, Robin Jarfjäll och Oscar Lorentzon som assisterat vid behov. Ett extra hedersomnämnande till Angel Mukasa som av tekniska skäl inte kunnat spela seniormatcherna men istället ställt upp som hyllad DJ på Rosengårds IP! En extra eloge till Jenny Sjöstrand som både varit ordinarie spelare i truppen samt lagledare och gjort ett fantastiskt jobb på bägge plan.

/Therese Sjögran (sportchef) och Anna Storåkers (lagledare)

 

De spelare som representerat laget under 2020 är följande:

Hannah Lindblad

Anneli Linder

Jenny Sjöstrand

Unni Nilsson

Emma Ekdahl

Hager Ramadan

Emmi Lilius

Ibadete Hyseni

Elif Ömer

Arbnora Tahiri

Josefin Karlsson

Sofia Johansson

Glorija Kovac

Erleta Jashanica

Ellen Hertz

Magda Johansson

Sandra Caroline Hellström

Tasnim Iskandar

Jessica Stegermaier

Nicolina Lindberg

Amanda Altheden

Dalia Alwan

Blerta Bytyqi

Carmen Dinkha

Cassandra Harletun

Bea Husberg

Olivia Lindstedt

Ellen Loncar

Nova Lundin Hafström

Em Lundström

Athinna Persson Lundgren

Evelina Pettersson

Marwa Said

Alice Santén

Elma Schlaucher Esser

Simona Spasova

Anna Storåkers

Rio Strand

Mathilde Vangsgaard

Adelina Zahirovic

Elma Schlaucher Esser

Felicia Erkenfeldt

Johanna Lindblom

Saga Hagman

Tilde Regina

Fatou Fatty