En kvartett lämnar FC Rosengård

Folkesson, Frigge, Celia och Lyberg mot nya äventyr.

Det har blivit dags att summera säsongen 2018. Vi vann Svenska Cupen efter en bra finalmatch mot Linköping och efter en spännande avslutningsmatch borta mot Kopparbergs/Göteborg kunde vi konstatera att vi hamnade på 3:e plats i serien. Några dagar senare var även vår saga i årets Champions League slut, efter att spelat 0-0 borta mot Slavia Prag.

Vi har utvärderat vad vi måste jobba med kommande säsonger för att kunna behålla vår position som toppklubb i Sverige och Europa. Utvecklingen inom damfotbollen går i rasande fart och FC Rosengård står inför stora utmaningar för att inte halka efter.

Några förändringar görs nu i spelartruppen:

– Hanna Folkesson, vår slitstarke mittfältare som kom till oss inför säsongen 2017, lämnar FCR och kommer att spela för Djurgården säsongen 2019.

– Josephine Frigge kom in 2018 som målvaktsersättare. Det har varit hård konkurrens mellan stolparna, så Frigge kommer också att söka sig till en ny klubb.

– Celia Jiménez Delgado kom till klubben som förstärkning inför hösten på ett korttidskontrakt. Hon lämnade FCR direkt efter sista matchen mot Slavia Prag, för att återvända till Seattle Sounders.

– Ida Lyberg har lämnat FCR för Borgeby. Ida gjorde några bra matcher i A-laget under 2017, men har i år på grund av skador haft svårt att få starta i A-laget och väljer därför att spela i Borgeby som nyligen tog steget upp i Elitettan.

Stort tack för era insatser för FCR och lycka till framöver!

Erling Nilsson                         Therese Sjögran
Klubbchef                                Sportchef